Evenimente

11th International Symposium on Field Monitoring in Geomechanics, ISFMG 2022

11th International Symposium on Field Monitoring in Geomechanics, ISFMG 2022

În perioada 4-7 septembrie, se va organiza la Imperial College, London, Simpozionul "11th International Symposium on Field Monitoring in Geomechanics, ISFMG 2022"

După cum sugerează și numele, acest eveniment face parte dintr-o serie de simpozioane care au fost organizate aproximativ la fiecare patru ani de la începutul anilor 1980.

Intitulat inițial FMGM (Field Measurements in Geomechanics), numele a fost schimbat recent atunci când responsabilitatea organizării Simpozionului a trecut la nou-formatul TC220 (parte a Societății Internaționale de Mecanica Solului și Inginerie Geotehnică, ISSMGE). Acest lucru a fost pentru a evita orice conflict cu activitatea altor comitete tehnice care se ocupă de testarea in situ a solurilor și rocilor. Scopul TC220 este de a aborda monitorizarea pe teren, care este observarea repetată în timp a unui proces sau fenomen prin măsurarea unuia sau mai multor indicatori. Veți găsi mai multe informații la www.field-monitoring.org.

În 1948, când s-a adresat celei de-a 2-a Conferințe Internaționale de Mecanica Solului și Ingineria Fundației de la Rotterdam, Karl Terzaghi a scris: „Comparativ cu această sarcină (de observații de teren) toate celelalte tipuri de cercetare fundamentală a mecanicii solului, cum ar fi rafinarea metodelor noastre teoretice și a laboratorului. tehnicile devin de importanță secundară. Toate acestea și diverse alte observații dau impresia că proprietățile argilelor netulburate sunt mai complexe decât indică testele de laborator pe probe de argilă netulburată. Prin urmare, progresul suplimentar al cunoștințelor noastre în mecanica solului depinde în mare măsură de scopul și calitatea observațiilor noastre de teren.” Când și-a prezentat ideile despre Metoda observațională în prelegerea Rankine din 1969, prietenul și colegul lui Terzaghi, profesorul Ralph Peck, a spus: „Oricum sunt făcute observațiile de teren și dacă sunt elaborate și precise sau „rapide și murdare”, rezultatele sunt utile numai dacă sunt afișate prompt, astfel încât să arate rapid și clar caracteristicile esențiale. Rapoartele care conțin rezultatele ar trebui să fie considerate documente de lucru, emise ori de câte ori informațiile trebuie actualizate.” Aceste două afirmații surprind perfect de ce monitorizarea pe teren capătă o importanță din ce în ce mai mare în multe proiecte de construcții din întreaga lume. Progresele tehnologice au făcut posibilă colectarea și prezentarea măsurătorilor foarte rapid, permițând luarea deciziilor aproape în timp real. Acest simpozion va reuni designeri, furnizori, utilizatori și cercetători ai datelor de monitorizare pe teren pentru a discuta tot ce este nou în instrumentarea și monitorizarea pe teren.

Tema aleasă pentru această ediție este „analiza și interpretarea datelor de monitorizare pe teren”. La Simpozion se va inaugura Lectura de onoare ISSMGE Dunnicliff, care va fi susținută de Allen Marr (CEO al Geocomp Inc.). John Dunnicliff a fost un lider inspirator în acest subiect și este foarte potrivit ca el să fie amintit și onorat în acest fel. Vor fi, de asemenea, prezentări dintr-o gamă largă de aplicații, inclusiv pante, tuneluri și alte tipuri de construcții. Vom desfășura tradiționalul concurs de hârtie pentru tineri și vom anunța locația următorului simpozion din 2026. Ca întotdeauna, simpozionul va fi însoțit de o expoziție în care veți avea ocazia să vedeți tot ce este nou în instrumentația de teren și să ajungeți din urmă cu reprezentanţi ai marilor furnizori. De asemenea, plănuim un program fantastic de socializare și de însoțire.

Mai multe detalii despre eveniment gasiți la: https://isfmg2022.uk/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular