Evenimente

3ECEES: Conferinta europeana de inginerie seismică, București, 4-9 septembrie

3ECEES: Conferinta europeana de inginerie seismică, București, 4-9 septembrie

România găzduieşte la Palatul Parlamentului, în perioada 4-9 septembrie 2022, cea de-a treia ediţie a Conferinţei Europene de Inginerie Seismică şi Seismologie (3ECEES) - unul din cele mai importante evenimente ştiinţifice în domeniu din lume.Evenimentul  este organizat de către Asociaţia Română de Inginerie Seismică, împreună cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) și se desfăşoară sub patronajul Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Conferința reuneşte cca. 700 de participanţi din peste 60 de ţări, care îşi propun să identifice modalităţi de reducere a riscului seismic prin cooperarea, comunicarea şi dezbaterea progreselor europene, dar şi să promoveze ingineria seismică şi seismologia, în vederea creşterii rezilienţei societăţii la cutremur.

Conferinţa, organizată pentru prima dată în România, este cadrul propice pentru a furniza cunoştinţe esenţiale de către specialişti din cercetare, proiectare, învăţământ, dar şi de către reprezentanţi ai sectorului construcţiilor, fiind un mediu creativ pentru împărtăşirea celor mai noi studii şi progrese în domeniu.

„Organizarea la Bucureşti a celei de-a Treia Conferinţe Europene de Inginerie Seismică şi Seismologie (3ECEES) poziţionează remarcabil ţara noastră în ariile europene ale educaţiei şi cercetării. Ediţia găzduită de România vine în continuarea primei conferinţe desfăşurate la Geneva, Elveţia, în anul 2006, fiind urmată de ediţia din Istanbul, Turcia, din anul 2014. Acest format al Conferinţei este o urmare a nevoii sesizate în domeniu de a reuni, o dată la opt ani, specialişti din domeniile ingineriei seismice şi seismologiei. Prin 3ECEES ne propunem stimularea cooperării europene în aceste domenii, depăşirea frontierelor cunoaşterii şi oferirea către factorii de decizie a informaţiilor necesare pentru reducerea riscului seismic şi creşterea rezilienţei societăţii la dezastre naturale. Conferinţa beneficiază de o participare europeană de cel mai înalt nivel, asigurată de specialişti consacraţi din domeniu, profesori universitari şi experţi din Europa care vor susţine numeroase prelegeri invitate interesante” a declarat prof. dr. ing. Radu Vacareanu, Rector al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB)

Evenimentul este de o importanţă majoră, atât la nivel global, cât şi local în contextul în care în România 14 surse seismice contribuie la hazardul seismic, fiind o ţară cu risc seismic ridicat. Potrivit cercetătorilor, în secolul al XX-lea momentul seismic eliberat de sursa seismică de adâncime intermediară Vrancea a fost de aproximativ trei ori mai mare decât cel eliberat de toate sursele seismice din Italia.

Pentru mai multe informatii despre program, speakeri și subiectele incluse în agenda evenimentului, accesați linkul https://3ecees.ro/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular