Evenimente

Conferința internațională INNOCONSTRUCT 2022 - „Drumul către transformarea digitală”

Conferința internațională INNOCONSTRUCT 2022 - „Drumul către transformarea digitală”

Peste 250 de experți din companii, mediul academic și autorități publice au dezbătut prioritățile pentru transformarea digitală a industriei construcțiilor, precum și provocările cu care se confruntă sectorul în adopția de înalte tehnologii, timp de 2 zile, 12-13 mai, la conferința internațională INNOCONSTRUCT, organizată de clusterul Technology Enabled Construction - TEC.

Conferința INNOCONSTRUCT 2022 a acoperit în cele două zile, cele mai importante inovații din domeniul construcțiilor, tehnologiile esențiale și cele mai eficiente opțiuni de modernizare a companiilor. Peste 25 de reprezentanți de top din companii românești, europene și americane au prezentat teze și studii de caz, alături de membri ai Guvernului. Dintre aceștia amintim:  Cristian Erbasu, presedinte TEC, Anca Ginavar, Director, MDLPA, Radu Văcăreanu, Rector UTCB, VP TEC, Cristian Onofrei, board TEC, Tomáš Lendvorský, AUTODESK, Hemmo Määttänen, MagiCAD, Clive Jordan, Plannerly, Onur Basar, ViaCon, Michał Rykiert, WEBCON, David Petri, KÖZTI Architects & Engineers și Zoltán Jánky, Opinion Builders.

Conferința a pus accentul și pe importanța adopției accelerate a BIM (Building Information Modeling) inclusiv în companiile de execuție, mai ales în contextul în care, potrivit celor menționate de Cezar Vlăduț, pro-rector UTCB, din cele cca 6000 de licențe operate pe piața românească, aproximativ 90% dintre acestea sunt utilizate de companii de proiectare și inginerie. La nivelul întregii Europe, sectorul este slab digitalizat, totuși adopția BIM este mult mai avansată în statele vestice, unde investițiile mari ale statului sunt realizate folosind BIM, iar procedurile de autorizare sunt puternic digitalizate. În România adopția este îngreunată, potrivit celor rezultate din dezbaterile conferinței, de insuficienta înțelegere a tehnologiilor, lipsa cererii din partea beneficiarilor, inclusiv a statului, absența de competențe digitale, atât în rândul angajaților, cât și în rândul absolvenților, dar și de costurile mari și absența unor surse clare de finanțare.  

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular