Evenimente

Webinar: Climate change resilience: the cases of infrastructure and energy

Webinar: Climate change resilience: the cases of infrastructure and energy

Vești foarte bune. Ne bucurăm să anunțăm unul dintre evenimentele la nivel înalt pe care SIXENSE, membru APMGS, îl organizează împreună cu Euro-Atlantic Resilience Centre (E-ARC), un webinar dedicat rezilienței pentru sectoarele infrastructurii și energiei.

Construirea unei infrastructuri rezistente la nivelul sectoarelor înseamnă planificarea, proiectarea, construirea și operarea infrastructurii care anticipează impactul schimbărilor climatice, pregătirea pentru aceste impacturi și adaptarea la acestea. Noua infrastructură ia în considerare efectele schimbărilor climatice care pot apărea pe durata de viață a acelei infrastructuri și a celor existente care trebuie gestionate diferit, de exemplu în timpul întreținerii, renovării pentru a reduce impactul schimbărilor climatice. Astfel, este vorba de a acționa și nu de a reacționa la impactul dezastrelor. Rolul întreprinderilor, inițiativelor orașelor, al investitorilor și, în general, al punerii la dispoziție a fondurilor pentru implementare este foarte critic acum. Totul se rezumă la acțiuni și la schimbările ulterioare pe teren care necesită finanțare substanțială și finanțare pentru infrastructură și energie.

În timpul acestui webinar, experții din toate sectoarele de infrastructură și energie vor vorbi despre rezistența acestor sectoare la schimbările climatice:

  • Vom aborda reziliența și urgența adaptării/atenuării în sectoarele de infrastructură și energie
  • Vom vorbi, de asemenea, despre cadrul politic, finanțarea și oportunitățile de finanțare pentru creșterea rezilienței în sectoarele de infrastructură și energie.
  • Și, în final, vom prezenta studii de caz privind abordările metodologice privind creșterea rezilienței sectoarelor de infrastructură și energie, inclusiv discuții despre politici și probleme de finanțare/finanțare.

Moderator:

  • Bunafsha Mislimshoeva, Resallience by Sixence

Speakeri:

  • Cristian Bușoi, deputat în Parlamentul European, președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE)
  • Nicolas Ziv PhD, Chief Operating Officer la Resallience
  • Didier Soto PhD, Head of Digital Solutions & Climate Change Resillience Project Manager la Resallience
  • Sorin Ducaru, Directorul Centrului de Sateliți al Uniunii Europene
  • Ovidiu Raețchi, Președintele Centrului Euro-Atlantic de Reziliență

Webinarul va fi transmis în direct pe paginile de Facebook ale Centrului  Euro-Atlantic de Reziliență  și Resallience by Sixence/Sixense România.

Citiți mai multe detalii despre webinar la: https://e-arc.ro/2022/08/18/webinar-climate-change-resilience-the-cases-of-infrastructure-and-energy/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular