Noutăți

Strategia națională de dezvoltare urbană integrată pentru orașe reziliente, verzi, incluzive și competitive 2022-2035 (politica urbană a României)

Strategia Națională de Dezvoltare Urbană Integrată pentru Orașe Reziliente, Verzi, Incluzive și Competitive 2022-2035 - Politica Urbană a României

Normativul privind documentaţiile geotehnice pentru construcţii (NP 074-2022) a fost adoptat

În data de 20 ianuarie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial, Normativul privind documentaţiile geotehnice pentru construcţii (NP 074-2022)

Conform noului normativ, documentațiile geotehnice se întocmesc atât pentru construcții noi, cât și pentru construcții existente, în vederea obținerii autorizației de construire/desființare, precum și pentru toate etapele de proiectare stabilite în condițiile legii, precum și pentru investigarea unor eventuale degradări postconstrucție. De asemenea, documentațiile geotehnice se pot întocmi, după caz, și în cadrul expertizelor tehnice, inclusiv judiciare, al studiilor de impact, al studiilor de evaluare a hazardurilor naturale, precum și al documentațiilor specifice prevăzute de lege în vederea emiterii acordurilor/avizelor de mediu.

European Comision: Digitalisation of Construction SMEs

The digitalisation of construction SMEs project has just updated its training offer! These short, online and free sessions will only be available until April 2023. You can easily sign up for the topics of your interest and the dates of your preference by checking our updated training calendar https://digital-construction.ec.europa.eu/training-calendar

Infrastructura de transport în exploatare astăzi nu mai este aliniată la condiţiile de trafic actuale. Gradul de uzură este avansat

Interviu cu Mariana Garştea, Director General Sixense România şi Preşedinte APMGS

Subiectul delicat al infrastructurii de transport rămâne pe agendă şi la final de 2022, atunci când tragem linie şi ne uităm la cum au evoluat lucrurile ca realizări importante la nivel naţional.

Referinţe legislative pentru instrumentarea şi monitorizarea seismică


"Îmbunătăţirea calităţii proiectelor de urmărire a comportării în timpul execuţiei şi exploatării este unul dintre obiectivele APMGS. Este vital ca acest document să fie întocmit cu maximă responsabilitate de către proiectanţii de specialitate.  

Una dintre lacunele majore întâlnite în aceste documente este lipsa totală a instrumentării şi monitorizării seismice în cazul în care sunt întrunite condiţiile tehnice conform legislaţiei în vigoare.

Îi urăm bun venit în echipa APMGS domnului Constantin VLADEANU

Îi urăm bun venit în echipa APMGS domnului Constantin VLADEANU!

Mulțumim pentru decizia de a se alătura și de a susține activitatea asociației APMGS!

Domnul Constantin VLADEANU, inginer specializat în Drumuri şi Poduri, are o experienţă de peste 10 ani în domeniul pregătirii proiectelor de infrastructură rutieră și în implementarea contractelor de servicii și lucrări aferente activităților de întreținere periodică, reabilitare, înlocuire lucrări de artă și lucrări de consolidare.

Cutremur de 5,4 grade pe Richter în zona Vrancea

Cutremurul care s-a produs astăzi la ora 06:50:25 în zona seismică Vrancea, Buzău, la adâncimea de 148.8 km, a avut magnitudinea ML 5.4, conform datelor furnizate de catre INFP. Deși cutremurul este considerat unul semnificativ, conform determinărilor membrilor APMGS, acesta nu a afectat structura de rezistență a clădirilor pe care le monitorizeaza seismic.

ANAR a finalizat verificarile la 2025 de baraje si a dispus lucrari de remediere

Echipele de specialitate din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) și Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA) au finalizat acțiunea de verificare a celor 2025 de baraje de tip C și D, conform cerințelor dispuse prin Hotărârea nr. 42 din 03.10.2022 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

SIXENSE ROMÂNIA a primit premiul pentru cel mai inovativ proiect de monitorizare structurală și geotehnică pentru infrastructura de transport

În cadrul Galei Premiilor Industriei Mobilității 2022, parte din evenimentul ROPAT a fost acordat premiul pentru cel mai inovativ proiect de monitorizare structurală și geotehnică pentru infrastructura de transport companiei SIXENSE ROMÂNIA, membru fondator APMGS.
 
Prin acest premiu se recunoaște munca companiei pentru instrumentarea și monitorizarea structurală și geotehnică a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, cu cele mai noi soluții digitale și arată încă o dată ceea ce ar trebui să devină o normalitate: ce înseamnă să faci lucrurile corect, susținut, aducând astfel valoare pe toată durata de viață a unui proiect.
 
Cu atât mai mult ne bucurăm, cu cât vrem să arătăm că acest lucru se poate și, aș spune, este critic în cazul infrastructurii de transport de la noi. Ne dorim să vedem tot mai multe proiecte sănătoase structural și care să se folosească de expertiza existentă acum în industrie.
 
Felicitări întregii echipe de la Sixense Romania.

Monitorizarea structurală în exploatare a unei clădiri este imperios necesară pentru menţinerea performanţelor acesteia în parametrii proiectaţi.

După un cutremur sever este imperativ să se evalueze starea de degradare a structurii de rezistenţă şi a componentelor nestructurale, pentru a se putea asigura reocuparea clădirii în condiţii de siguranţă. În procesul de evaluare seismică post—cutremur, monitorizarea seismică are un rol esenţial şi contribuie semnificativ la asigurarea performanţei structurale a clădirii.

Newsletterul #SmartInfrastructure by Sixense Romînia

De peste 1 an și jumătate, SIXENSE ROMÂNIA oferă celor interesați primul newsletter din România dedicat sănătății structurale a mediului construit și transformării digitale a acestuia.

Metodologia de evaluare vizuală rapidă a clădirilor, Indicativ RTC-10

A fost elaborată. la nivel de proiect, modalitatea prin care va fi realizată evaluarea vizuală rapidă a clădirilor.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular