Presă

O bucată din Autostrada A 10 (Sebeș – Turda) s-a prăbușit complet, pe o porțiune de circa 20 de metri. Inaugurată anul trecut, autostrada fusese închisă pentru reparații în urmă cu trei zile.

Prima bandă a sensului de mers s-a surpat puternic, în urma unei alunecări de teren, în porțiunea cuprinsă între kilometrii 15+700 metri – 16+800. Parapetul metalic și gardul de protecție de pe marginea drumului au fost și ele deplasate în lateral.

Terasamentul DN1 s-a surpat la Breaza, pe o lungime de 60 de metri

Poliția a emis în această dimineață un comunicat în care informa că de la ora 10, pe DN1 Ploiești-Brașov, la kilometrul 99+050 de metri, în afara localității Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, județul Prahova, se efectuează lucrări de reparații a carosabilului, întrucât terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Din acest motiv, banda numărul unu este restricționată până la remedierea situației.

 

DESPRE NOUL CATUC (CODUL AMENAJĂRII TERITORIULUI, URBANISMULUI ŞI CONSTRUCŢIILOR):"Este o mai bună reglementare în direcţia urmăririi comportării în timp a construcţiilor"

După un 2022 cu multe schimbări şi provocări în industria de construcţii, piaţa aşteaptă efectele unei noi iniţiative: adoptarea Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor.

Am discutat cu doamna Mariana Garştea, CEO Sixense România şi Preşedinte APMGS (Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală), despre prevederile noului Cod, despre semnificaţia acestora pentru patrimoniul construit din România şi despre ce implicaţii aduce activităţii de care se ocupă alături de echipa ei: urmărirea comportării construcţiilor în timp. Sixense România este o companie aflată la intersecţia dintre inginerie geotehnică şi structurală şi tehnologie, dat fiind că soluţiile pe care le propune în domeniul monitorizării au o puternică componentă digitală.

Surpare de carosabil pe DN 7 Valea Oltului lângă Boița, în județul Sibiu. Drumarii montează semafoare și încep reparații în regim de urgență

O surpare de carosabil s-a produs duminică dimineață lângă Boița pe DN 7 Valea Oltului în județul Sibiu, anunță Regionala de Drumuri și Poduri Brașov care administrează acest sector de drum. Surparea s-a produs la km. 246 pe tronsonul unde constructorul Strabag din Austria are contract de consolidare, iar lucrările de reparații vor începe în regim de urgență și se va monta un semafor : ,,Pe DN 7, între localitățile Lazaret și Boița, în județul Sibiu, traficul a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului.

Un zid de sprijin dintr-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca s-a prăbușit peste șase mașini

Un zid de sprijin din cadrul unui proiect imobiliar autorizat pe strada Lombului nr. 2-4 în Cluj-Napoca s-a prăbușit și a avariat șase vehicule parcate în zonă. Polițiștii locali au intervenit în zonă, fiind sesizați de riverani, transmite Actual de Cluj.

“Polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4. Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară. Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ”Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire” – teren privat, lucrarea nefiind recepționată”, a arătat Primăria.

Potrivit instituției, polițiștii locali au întocmit un act de control prin care s-au dispus punerea în siguranță a zonei afectate și semnalizarea amplasamentului, precum și luarea tuturor măsurilor legale necesare remedierii situației.

Articolul complet pe Actual de Cluj

Circulația feroviară pe viaducte, între Gura Văii și ORȘOVA, tot mai riscantă

Un mehedințean postează pe Facebook imagini înfiorătoare cu linia ferate ce traversează viaductele dintre Gura Văii și Orșova. Șuruburile care prind liniile ferate se desfac cu mâna!

Consultation on the Handbook for Implementation of the Principles for Resilience Infrastructure

The United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNDRR) invites members of the Disaster Risk Reduction (DRR) community to comment on the Handbook for Implementation of the Principles for Resilience Infrastructure.

Mariana Garștea, CEO Sixense România: „Îmi doresc ca, în 2023, lucrările de urmărire a comportării în timp să nu mai fie lăsate pe ultima sută de metri în proiectele publice”

Avem în față un nou an în industria de construcții. 2023 ar trebui să fie perioada în care vedem deja la lucru investițiile și oportunitățile create pentru ca infrastructura de transport să fie consolidată și dezvoltată, la fel cum ar trebui să fie și anul în care vedem cum noi standarde de calitate se reflectă în patrimoniul construit din România.

Drumul spre mănăstirea Frăsinei a crăpat din cauza ploilor abundente

Un drum judeţean din Vâlcea, care asigura accesul spre mănăstirea Frăsinei, a crăpat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Poliţiştii au instituit restricţii de trafic.

Primăria Sectorului 4 anunţă restricţionarea, de miercuri, a circulaţiei rutiere în zona Piaţa Unirii

Primăria Sectorului 4 a anunţat că de miercuri circulaţia rutieră din zona Pieţei Unirii va fi restricţionată la intersecţia dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, precum şi la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu. Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgenţă după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în zonele mai sus menţionate, au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii, mai arată primăria de sector.

Setting a new standard in Construction and Infrastructure monitoring. Beyond Monitoring™ is a state-of-the-art Monitoring & Information hub.

Sixense has used its 20+ years of experience in monitoring software development with Geoscope™️, to create this new ground breaking platform. With cyber security as a priority, the platform defines new standard in construction and infrastructure monitoring. From intelligent automated processes, to full customisation capabilities, the platform is truly versatile and will fit your needs. It is built for projects of any size, but is particularly well-suited to large projects where different types of sensors and data are consolidated for analysis.

Marcel Boloş: În premieră pentru România, se vor finanţa direct de către CE proiecte de tip Bauhaus

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că, în premieră pentru România, se vor putea finanţa direct de către Comisia Europeană proiecte de tip Bauhaus, îmbinând arhitectura şi mediul, pentru o dezvoltare armonioasă.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular