Noutăți

Conferința Națională de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, 08 noiembrie 2022

Conferința Națională de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, 08 noiembrie 2022

Universitatea din București – Facultatea de Drept în parteneriat cu  Grupul editorial Universul Juridic organizează marți, 8 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, în  Sala Stoicescu a Facultății de Drept, Conferința națională de dreptul urbanismului și amenajarea teritoriului – ediția II.

Încurajați de succesul primei ediții a conferinței, care a reunit cei mai importanți specialiști în această materie, atât reputați juriști, cât și urbaniști și arhitecți, propunem să continuăm acest proiect cu o a doua ediție a evenimentului, organizată chiar de Ziua mondială a urbanismului.

Coerența și claritatea normelor juridice și ale instrumentelor operaționale specifice urbanismului și amenajării teritoriului au un impact direct asupra calității vieții, a conservării valorii proprietăților imobiliare și a sănătății populației. Sunt afectate, deopotrivă, dinamica economică și investițiile financiare pe termen scurt, mediu sau lung, la nivel local sau central. Absența, în primele decenii postcomuniste, a unui cadru instituțional și legal adecvat a generat dezvoltări urbane cu semnificative disfuncții, investiții speculative și atitudini instituționale lipsite, uneori, de eficiență.

Deși, la nivel european, internațional, problemele pe care le ridică domeniul urbanismului și al amenajării teritoriului cunosc o abordare interdisciplinară și sunt prioritare în agenda publică a guvernanților, în România, rezolvarea unora dintre disfuncționalitățile identificate în această materie extrem de vastă și diversificată este în plină desfășurare. De altfel, la nivelul ministerului de resort a fost deja elaborat un proiect de Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor în scopul reunificării și sistematizării legislației în materie.

Și această a doua ediție a Conferinței își propune să continue discuțiile cu privire la aspecte de actualitate din domeniul urbanismului și al amenajării teritoriului, aflate adeseori la intersecția dintre interesul public și cel particular.

Detalii suplimentare despre eveniment gasiți la: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-nationala-de-dreptul-urbanismului-si-amenajarea-teritoriului-2/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular