Noutăți

Digitalizarea: Soluția pentru construcții și infrastructuri durabile. Mariana Garștea, CEO, Sixense

Pe măsură ce urbanizarea, digitalizarea și schimbările climatice au un impact din ce în ce mai mare asupra lumii, există o nevoie din ce în ce mai mare de a transforma modul în care infrastructura este planificată, furnizată și gestionată.

În acest mediu, dezvoltarea unei infrastructuri mai durabile va necesita o schimbare a modului în care proiectele de construcție sunt planificate, livrate și gestionate.

Pentru a construi mai bine, industria trebuie să îmbrățișeze digitalizarea, să stabilească noi practici de lucru și să sporească colaborarea cu sectorul public.

Despre invitat: Mariana Garștea, CEO, Sixense România

Mariana conduce o echipă care oferă soluții digitale pentru tot ciclul de viață al proiectelor de construcții și pentru a le asigura sănătatea și siguranța structurală pe termen lung, indiferent dacă este vorba despre un pod sau despre un proiect de real estate. Prin natura acestor soluții, ele de fapt au în centru tot un principiu important: acela al sustenabilității. Cu cât urmărești proiectul mai bine și în perioada de exploatare, cu cât te uiți proactiv la el, cu cât știi din timp ce se întâmplă, unde e nevoie să intervii, ce anume îl poate afecta etc., cu atât vei avea un proiect mai sustenabil din toate punctele de vedere.

Mariana este un om extrem de activ și care încearcă să educe piața, să ridice standardele, să vorbească despre folosirea tehnologiei în industria de construcții și despre beneficiile ei. Este parte din mai multe organizații și asociații profesionale care au același scop (cum ar fi TEC Cluster sau Ambasada Sustenabilității în România), ia poziție de fiecare dată când vorbim despre ce înseamnă să avem o infrastructură mai bine planificată și întreținută, a adresat o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor pentru a atrage atenția asupra necesității de a avea și un cadru legislativ care să favorizeze folosirea tehnologiei și care să se alinieze cu noutățile și inovațiile în domeniu.


Unde mai puteţi urmări Sustainable Living Podcast:
Website: www.sustainable living.ro
Spotify: https://spoti.fi/3rI4agY
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=QFtULBhypT8
Facebook: www.facebook.com/SustainableLiving.ro
Instagram: www.instagram.com/SustainableLiving.ro

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular