Presă

Alunecari de teren, cauzate de lucrari facute in graba

După ce lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare au dus la alunecări de teren puternice ce au deteriorat locuințele din zonă, familile afectate urmează să fie despăgubite.

Situația a apărut în cadrul unui proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile, cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în 62 de localităţi din judeţul Satu Mare, proiect derulat de Consiliul Județean și de Apaserv.

”Pe lângă faptul că proiectul a demarat cu întârziere, amplificând riscul dezangajării unor fonduri nerambursabile, în unele situații lucrările se fac în grabă, fără a fi evaluate și consecințele asupra celorlalte elemente de infrastructură sau asupra locuințelor din proximitatea lucrărilor”, a afirmat deputatul PNL Adrian-Felician Cozma.

De exemplu, în comuna Turț din județul Satu Mare, lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare au început fără o evaluare prealabilă a structurii solului și subsolului. Din acest motiv săpăturile realizate au determinat o alunecare de teren care a afectat puternic și vizibil structura de rezistență a cel puțin patru gospodării, o locuință fiind în pericol iminent de prăbușire.

 

Citește articolul complet la: https://arenaconstruct.ro/alunecari-de-teren-cauzate-de-lucrari-facute-in-graba/

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
introduceți adresa de email pentru a fi permanent în contact cu noi

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular