Presa

Noi lucrări și restricții de circulație pe podul de la Brăila până la finele lunii august. CNAIR: „Deocamdată, suntem la capitolul cârpeli”

WeBuild, firma care a construit la Brăila al treilea pod ca mărime din Europa, nu dă semne că ar fi găsit rețeta asfaltică care să rezolve problema tasărilor și denivelărilor. CNAIR nu va recepționa lucrarea decât după ce constructorul va finaliza lucrările conform proiectului. Până atunci, statul român percepe penalități uriașe pentru fiecare zi de întârziere.Sunt din nou probleme la podul peste Dunăre de la Brăila. Constructorul Webuild lucrează în prezent atât pe pod, cât și la drumul de legătură spre localitatea Măcin.

„Pe anumite porțiuni unde asfaltul a suferit deteriorări, intervin și îl refac. Deocamdată, putem să spunem că suntem la capitolul cârpeli. Asta nu exonerează constructorul de crearea unei rețete asfaltice pentru pod care să permită evitarea pe viitor a problemelor cu care ne confruntăm în prezent”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru Economedia.

În zonele unde se lucrează au fost impuse restricții de circulație. Webuild a primit permisiunea de la CNAIR să efectueze lucrări punctual, acolo unde au apărut deteriorări sau denivelări în asfalt, până la finele lunii august 2024.

Inaugurat cu fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost recepționat încă de CNAIR, iar problemele care afectează construcția nu par să se mai termine.

La finele anului trecut au apărut o serie de tasări, pe care constructorul a încercat să le rezolve turnând un nou strat de asfalt. Recent au apărut aceleași probleme. Este vorba de denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone.

Un exemplu este rampa de acces spre viaductul care duce spre Podul peste Dunăre, care prezintă din nou tasări pe malul dinspre Brăila.

„Din cauza intervențiilor pentru remedierea unor deficiențe apărute în stratul de uzură, au apărut făgașe, după valorile de temperatură înregistrate marți, 4 mai, cât și tasări la rampa viaductului dinspre Brăila. Trebuie efectuate lucrări pentru consolidarea rampei și readucerea la nivel”, explică purtătorul de cuvânt al CNAIR.


Penalități de 0,1% pe zi din valoarea podului pentru fiecare zi de întârziere

Recepția Golden Gate-ului de România pare departe de a se realiza. Oficilii CNAIR spun că recepția lucrării ar fi trebuit făcută în octombrie 2023, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, statul român percepe penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din valoarea lucrării, care se ridică la 500 de milioane de euro.

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane