#SafeInfrastructure: Ing. Cezar Petre, Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier.

arca#SafeInfrastructure 🚩 Este rândul unui nou specialist să explice mai multe despre cum vede subiectul siguranței rutiere și a rolului sănătății structurale în menținerea unei infrastructuri de transport performante. La invitația APMGS, de această dată ne răspunde domnul Ing. Cezar Petre de la Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier.


Ne alăturăm acestui demers important pentru întreaga industrie, prezentând integral, mai jos, punctul de vedere al domnului Ing. Cezar Petre.

 💬 APMGS: Care sunt principalele provocări legate de siguranța rutieră și de sănătatea structurală a infrastructurii de transport?

În primul rând, studiile geotehnice sunt întocmite superficial. Se pierd astfel detalii importante legate de natura terenului și de eventualele fenomene geologice care sunt în desfășurare.
 
Pe de altă parte, calitatea este direct influențată de bugetul pus la dispoziție pentru întocmirea acestor studii, precum și de lipsa specialiștilor din domeniu.

 Nu în ultimul rând, deseori Beneficiarul acceptă soluții improprii pentru lucrări, la presiunea constructorilor (pentru contracte design&build), care, din dorința de a face economii în execuție, vin cu soluții alternative necorespunzătoare din punct de vedere tehnic.

---
 🚩 #SafeInfrastructure este un demers inițat de APMGS (Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală) referitor la bune practici și recomandări pentru siguranța rutieră și sănătatea structurală a infrastructurii de transport. Ca membru fondator al asociației, ne alăturăm și susținem acest demers prin redarea integrală a dialogurilor APMGS cu specialiști ai domeniului.

 #roadinfrastructure #transportinfrastructure #dialogues #structuralhealth #APMGS

APMGS

Adresa: Str. Gârlei nr. 59, camera 1, Bucureşti, Sector 1
Telefon: (+4) 0758 015 833
E-mail: office@apmgs.ro, presedinte@apmgs.ro
NEWSLETTER

Structural Health Monitoring

Un mediu construit de încredere și durabil este cheia siguranței și sănătății umane